Мітболи в томатному соусі

Інгредієнти

– фарш яловичий … 500 г

– перець чилі … 1 шт

– томатна паста ТМ “Щедрий Пан” … 50 гр

– цибуля ріпчаста  … 1 шт

– томати у власному соку ТМ “Щедрий Пан” … 500 г

– черствий хліб … 100г

– яєчний жовток … 1 шт

– твердий сир … 50 г

– мускатний горіх … 1/2ч.л.

– олія соняшникова ТМ “Щедрий Пан” для обсмажування

– цедра одного лимона

– сіль, перець за смаком

– розмарин за смаком

Порцій – 6

Час приготування – 1 год 5 хв.

1. Очистіть і подрібніть цибулю. Видаліть з перцю чилі перегородки і насіння, наріжте дуже дрібно.

2. На розігріту сковороду налийте олію ТМ “Щедрий Пан” і обсмажте цибулю близько 10-15 хвилин до м’якості. Потім додайте томатну пасту ТМ “Щедрий Пан”,перець і помідори у власному соку ТМ “Щедрий Пан”. Приправте сіллю і перцем за смаком. Томити пів години.

3. Тим часом подрібніть черствий хліб в комбайні. Викладіть його в миску. Додайте фарш, мускатний горіх, лимонну цедру, жовток, сіль і перець за смаком, а також подрібнений розмарин. Добре все перемішайте. Сформуйте невеликі кульки.

4. Обсмажте мітболи в розігрітій олії ТМ “Щедрий Пан” протягом 3 хвилин – поки на них не з’явиться красива рум’яна скоринка. Потім перекладіть в томатний соус і тушкуйте на повільному вогні близько 45 хвилин.